Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Cel mai bun pluton”- etapa pe Divizia 2 Infanterie “Getica”.


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 19.07.2018
Data publicării
07/19/2018

Săptamâna aceasta, în garnizoana Focșani, s-a desfășurat concursul „Cel mai bun pluton”- etapa pe Divizia 2 Infanterie “Getica”.

Aflată la prima ediție, competiția și-a propus să scoată în evidență deprinderile și cunoștințele acumulate de către militarii participanți de-a lungul anilor de instrucție. La start s-au aliniat plutoane formate din câte 25 de militari, reprezentând cele patru brigăzi subordonate, precum și Regimentul 528 ISR din Brăila.

Concursul a debutat cu proba tragerii cu armamentul individual de infanterie. Particularitatea a constat în faptul că fiecare militar a executat ședința de tragere cu armamentul aferent funcției pe care o ocupă în cadrul plutonului. A urmat parcurgerea unui traseu de aproximativ 15 km, în care concurenții au trebuit să treacă prin mai multe puncte de verificare. Acestea au inclus trecerea printr-un raion contaminat, stabilirea legăturii radio, transportul unui rănit și aruncarea grenadelor de mână de exercițiu la punct fix.

În clasamentul general, pe prima poziție s-au situat reprezentanții Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Aceștia au fost urmați, în ordinea timpilor realizați, de militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, Regimentului 528 ISR „Vlad Țepeș”, Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava” și Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”.

Festivitatea de premiere a avut loc joi 18 iulie, la sediul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, în prezența șefului de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica” colonelul Ovidiu Conduruță.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei