Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Cercetașii Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-au întrecut într-o nouă ediţie a "Rozei Cercetaşilor"


Autor: Plutonier-major Alina-Sonia Raicu
Data publicării: 25.06.2018
Data publicării
06/25/2018

Săptămâna trecută, nouă echipe s-au aliniat la start, în poligonul de instrucţie Babadag, din judeţul Tulcea, pentru a participa la etapa de vară a Competiţiei Militar-Aplicative Roza Cercetaşilor. Devenit de mult o tradiţie, acest concurs al celor mai buni cercetaşi îşi propune, de fiecare dată, să testeze aptitudinile şi nivelul de pregătire  al militarilor ce servesc sub această armă.

După parcurgerea probelor din concurs, vineri 22 iunie, au fost desemnați  câştigătorii. Astfel, la proba de patrulă, pe primul loc s-a situat lotul Regimentului 528 ISR Vlad Ţepeş din Brăila, pe locul al II-lea Batalionul 202 Apărare CBRN General Gheorghe Teleman din Huşi, iar pe locul al III-lea Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Braşov.

La proba de ştafetă, clasamentul a fost următorul: pe primul loc Brigada 282 Infanterie Mecanizată Unire Principatelor din Focşani, pe locul al II-lea Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Braşov, iar pe locul al III-lea Brigada 1 Mecanizată Argedava din Bucureşti.

În urma cumulării punctajelor obţinute la cele două probe, pe locul al III-lea s-a situat Brigada 2 Vânători de Munte, pe locul al II-lea Batalionul 202 Apărare CBRN. Câştigătorii etapei de vară au fost declaraţi cercetaşii Regimentului 528 ISR Vlad Ţepeş din Brăila.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei