Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Simpozionul ,,24 Ianuarie în conştiinţa buzoiană’’


Autor: Plutonier-major Nicolae Andrei
Data publicării: 23.01.2019

Miercuri, 23 ianuarie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie ,,Getica’’,  a avut loc simpozionul ,,24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor’’ dedicat împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Lucrările simpozionului au fost conduse de către șeful de stat major, colonelul Ovidiu Conduruță, care în cuvântul de deschidere a adus în conştiinţa personalului militar şi civil câteva repere istorice care au marcat acest important act istoric din viaţa poporului român.

În cadrul simpozionului reprezentanţi ai biroului de tradiţii şi cultură din cadrul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica’’ au evocat următoarele teme: Unirea Principatelor Române; Adunările ad-hoc (1857) – Conferinţa de la Paris din 1858; Înfăptuirea Unirii prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti; Consolidarea Unirii; Abdicarea şi exilulDate biografice despre Alexandru Ioan Cuza; Reformele lui Cuza.

Actul istoric a reprezentat o etapă crucială pentru evoluţia României moderne pentru că noi militarii, noi românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului acestei ţări în toate momentele de cumpănă ale istoriei.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei