Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Festivalul Național de Teatru ,,Tanța și Costel” ediția a VII-a, 2018


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 01.10.2018

Festivalul național de teatru ,,Tanța și Costel” ediția a VII-a, s-a desfășurat, în perioada 28-30 septembrie, în sala de spectacole a Cercului Militar din Medgidia. Spectacolul a fost deschis, în data de 28 septembrie, de trupa Thetis a Cercului Militar Medgidia, care este și gazda festivalului. Piesa jucată a fost tragi-comedia ,,Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Hagi Tudose fiind văzut ca un simbol al ,,zgârceniei idelirante împinsă dincolo de pierderea instinctului său de supraviețuire”. Un spectacol original care ne-a îndemnat la meditație. Programul a fost continuat cu pricepere și mult haz de trupa ProActoria care a jucat piesa ,,Crimă pe palier”, o comedie spumosă despre viața la bloc, semnată de Ion Băieșu.

Trei piese au făcut deliciul numerosului public care a umplut sala Cercului Militar Medgidia în cea de-a doua zi a Festivalului. Primii care au intrat în scenă au fost membrii trupei de teatru ,,Dan Alexandrescu”, a Cercului Militar Roman care au jucat în comedia ,,Te rog salvează-mă” după Radu Vătavu. Au urmat apoi colegii lor de la Centrul Cultural Reduta Brașov care au adus în fața publicului piesa ,,În cursul zilei de azi noapte” de Cornel Udrea. Seara a fost completată de actorii teatrului ,,Traian Grozăvescu” din Lugoj care au binedispus spectatorii cu jocul lor din comedia ,,Balul”, inspirată de ,,Visul unei nopți de vară ” a marelui dramaturg William Shakespeare. Reprezentațiile au cucerit iubitorii de teatru prezenți, care au răsplătit efortul artiștilor cu ropote de plauze.

În ultima zi a festivalului, pe scenă au urcat formațiile ,,ArtArm”, a Cercului Militar Iași, ,,Victoria Art” din București, „Skepsis” din Alba Iulia și „Ridendo” a Cercului Militar Buzău. Festivitatea de închidere a reunit pe scenă toate trupele prezente în aplauzele publicului prezent în sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia.

Festivalul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Medgidia, Biroului Tradiții și Cultură al Direcției Instrucție și Doctrină din Statul Major al Apărării și al Garnizoanei Medgidia.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei