Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Eveniment aniversar la Brăila


Autor: Maior Aurel Voicu
Data publicării: 04.07.2018

Marți, 03 iulie 2018, timp de aproximativ două ore, personalul Regimentului 528 ISR Vlad Țepeș a primit cu bucurie vizita asociațiilor Frontiera Gălățeană și Galați, orașul meu. În cadrul vizitei cele două asociații au donat un basorelief ce-l reprezintă pe domnitorul Vlad Țepeș pentru a marca aniversarea a jumătate de veac de la înființarea unității brăilene. Basorelieful cu portretul domnitorului a fost așezat la loc de cinste, la intrarea în clădirea comandamentului regimentului, alături de o placă pe care a fost gravat textul: Basorelief dezvelit în anul centenarului Marii Uniri, declarat anul omagial al unității de credință și neam, în baza unui parteneriat între Regimentul 528 ISR “Vlad Țepeș” și asociațiile “Frontiera Gălățeană” și “Galați, orașul meu”.

Cele două asociații au fost reprezentate de președinții acestora, domnul colonel (r) Didel Bădărău (asociația “Frontiera Gălățeană”) și doamna Claudia Negrău (asociația “Galați, orașul meu”).

Alături de cele două asociații menționate, militarii cercetași au primit și vizita copiilor din cadrul organizației Cercetașii României, centrele locale din Galați și Brăila, reprezentate de doamnele Gabriela Panait și Cornelia Miler.

Cei mai câștigați au fost micii cercetași care au asistat la prezentările organizate de militarii regimentului privind aspecte relevante ale instrucției specifice, fiind deopotrivă interesați de tehnica de luptă dar și de  traiul în condiții de izolare, instrucția alpină, instrucția de parașutare și pregătirea fizică. Militarii regimentului au profitat de prilej și le-au prezentat micilor cercetași informații referitoare la simbolistica drapelului național și drapelului de luptă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei