Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Premii la concursul internaţional "Tinerii spun NU discriminării"


Autor: prof. Maria Romaga
Data publicării: 13.12.2017

La sfârșitul lunii noiembrie, trei eleve din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au fost invitate la Timişoara pentru a participa la festivitatea de premiere a concursului internaţional “Tinerii spun NU discriminării!”. Eleva fruntaş Diana Maria Botezat a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la secţiunea „eseu”, fiind apreciată pentru modul original în care a îmbinat realitatea cu ficţiunea în abordarea temei, pentru mesajul transmis şi modul de argumentare. De asemenea, în semn de apreciere a manierei deosebite în care au promovat  în lucrările lor dialogul şi comunicarea deschisă, elevele cap. Diana Ecaterina Daşchievici şi Karina Teodora Cristian au fost distinse cu menţiune. La festivitatea de premiere, elevele au fost însoţite de profesorii coordonatori, Maria Romaga si Mihaela Pintilei.

Concursul “Tinerii spun NU discriminării!” a constat în elaborarea unor eseuri prin care participanţii au argumentat viziunea proprie referitoare la interculturalitate şi nondiscriminare. Eseurile au fost evaluate pe parcursul a două etape, la nivel judeţean şi la nivel internaţional, de comisii externe formate din specialişti independenţi în domeniile: limba şi literatura română/engleză, nondiscriminare/socio-umane. Competiţia, organizată de Asociaţia Română pentru Dezvoltare Europeană în colaborare cu mai multe inspectorate şcolare a reunit la Timişoara concurenţi din instituţii de învăţământ din trei regiuni de dezvoltare din România, şcoli din Serbia, Ungaria, Italia si Spania.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei