Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonie militară şi religioasă la Galaţi


Autor: Plutonier-major Vasile Marin
Data publicării: 13.06.2017

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sfântul Andrei din Galaţi a organizat, în data de 13 iunie ac., un ceremonial militar-religios, pentru comemorarea eroului sublocotenent post-mortem Claudiu-Marius Covrig, căzut la datorie în Teatrul de Operații Afganistan.

Evenimentul la care au participat rude ale militarului căzut la datorie dar și colegi din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” a avut loc la Monumentul Eroilor din Afganistan, situat în Cimitirul Eternitatea.

În cadrul ceremoniei s-a oficiat serviciul religios, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul eroului Slt. (pm) Claudiu-Marius Covrig.

                                               ***

Sublocotenentul post-mortem Marius-Claudiu Covrig a murit în data de 13 iunie 2008, în urma unei  ambuscade a forţelor insurgente cu armament uşor  de infanterie și AG 7 iar una din loviturile PG 7  a străpuns blindajul transportorului curmând  viața militarului.

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” Galaţi a participat la misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan în anii 2005, 2008 şi 2012. În timpul celor trei misiuni din Afganistan, Batalionul 300 Infanterie a fost greu încercat, înregistrând trei morţi şi nouă răniţi.

 Sublocotenenţii post-mortem Narcis Şonei, căzut la datorie în aprilie 2005, Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în martie 2008 şi Claudiu Marius Covrig, căzut la datorie în iunie 2008, sunt cei trei eroi ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei