Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonia militară şi religiosă în comuna Pinu


Autor: Maistru militar clasa I Iulian Cadulencu
Data publicării: 11.06.2017

Sâmbătă, 10 iunie, la Biserica din localitatea Pinu din judeţul Buzău s-a desfăşurat ceremonia militară şi religioasă de comemorare a 7 ani de la trecerea în nefiinţă a sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru.

După oficierea serviciului religios, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghe Vişan, a prezentat familiei eroului, scrisoarea de comemorare a şefului Statului Major al Forţelor Terestre: ... Camaradul nostru Dan Ciobotaru, căzut la datorie acum 7 ani în Afganistan, a fost nu numai un bun român, ci şi un cetăţean ce şi-a asumat cu demnitate vocaţia de militar şi de aceea durerea şi regretele noastre sunt mari, iar suferinţa familiei nemăsurată. Dan a fost un militar desăvârşit, emblematic pentru Forţele Terestre şi a reprezentat cu cinste şi profesionalism Armata României...”

La comemorarea celor 7 ani de la trecerea în nefiinţă a sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru a participat subprefectul Sorin Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, militari din garnizoana Buzău, colegi din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, prieteni şi rude ale eroului căzut la datorie.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori, la mormântul Eroului Sublocotenent (p.m.) Dan Ciobotaru, de către instituţiile participante la eveniment şi de către militarii prezenţi la eveniment.

În 23 iunie 2010, sublocotenentul (p.m.) Dan Ciobotaru şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Autovehiculul de tip HUMVEE în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei