Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Eroilor în garnizoanele diviziei


Autor: Maistru militar clasa I Iulian Cadulencu
Data publicării: 26.05.2017

De Ziua Înălţării Domnului, la 40 de zile după Înviere, este celebrată Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporul, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Joi, 25 mai, la Buzău, începând cu orele 10.30, la Crucea Eroilor din Cimitirul Eroilor Neamului s-au rostit numele eroilor căzuţi la datorie iar de la ora 12 militarii garnizoanei în colaborare cu autorităţile publice locale au organizat o ceremonie militară cu depunere de coroane, jerbe şi flori la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor.        

Manifestări dedicate acestei zile au continuat începând cu ora 13.30 şi în comuna Spătaru la bustul gene­ralului Ştefan Guşă, iar începând cu ora 15.00 a fost dezvelit Monumentul Eroilor din localitatea Dealul Viei, comuna Merei, judeţul Buzău.

La activităţi au participat oficialităţi locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, mass-media locală şi corespondenţi mass-media centrale.

Ceremonii dedicate Eroilor Neamului s-au desfășurat și în principalele garnizoane din zona de responsabilitate a diviziei.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei