Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Armata- O Şcoală Altfel la Buzău


Autor: Maistru militar clasa I Iulian Cadulencu
Data publicării: 24.05.2017

„..tradiţia este aducătoare de forţă morală...ea leagă pe soldaţii de astăzi cu acei ce au fost cândva şi cu acei care le vor urma şi care, la un loc, nu s-ar putea cunoaşte...fără acest cult al tradiţiei....”   

General C.N. HÂRJEU

A devenit o tradiţie ca Divizia 2 Infanterie „Getica” să fie gazda evenimentului educaţional-naţional Armata - O Şcoală Altfel având ca scop atragerea tinerilor elevi către o carieră militară.   

Astfel, la primele ore ale dimineţii la sediul diviziei au fost prezenţi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Episcop Dionisie Romano” din Buzău, precum şi elevi ai Şcolii Gimnaziale din Udaţi unde tinerii elevi au aflat direct de la militari ce presupune cariera militară.

Păşind cu pioşenie în sălile de tradiţii ale diviziei, tinerii elevi au putut trăi prin reverberaţii, perioade de glorie ale armatei române şi ale neamului românesc, luând cunoştinţă despre faptele de glorie ale înaintaşilor buzoieni care şi prin sacrificiu suprem au consolidat noţiunea statului de drept precum şi integritatea naţională.

Elevii au mai putut afla de la militarii prezenţi la eveniment, aspectele privind motivele care i-au determinat să aleagă uniforma militară, totodată le-a fost prezentat şi modul cum se formează spiritul de camaraderie din cadrul unităţilor, principalele repere ale misiunilor desfăşurate, precum şi cum se pregătesc militarii pentru a îndeplini misiuni atât externe cât şi interne sau pentru a-i sprijini pe românii afectaţi de calamităţile naturale.

Aici, la Buzău şi-au dat întâlnire militari, poliţişti, pompieri, jandarmi, toţi din oştirea română, spre a-şi veghea strămoşii de sub brazdă şi pruncii înălţându-se spre lumină.

O lecţie pe care suntem datori să o învăţăm şi să o spunem mai departe copiilor, copiilor noştri.    

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei