Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Deschiderea anului de instrucţie la Divizia 2 Infanterie „Getica”


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 14.01.2020

Luni, 13 ianuarie, în toate marile unităţi şi unităţi subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-au desfăşurat activităţi ce marchează începerea anului de instrucţie 2020.

Acestea au cuprins, conform regulamentelor, prezentarea de către comandanţi a bilanţului anului de instrucţie anterior, obiectivele şi principalele activităţi pentru anul 2020.
De asemenea, au fost evidențiați militarii care au obţinut rezultate foarte bune în procesul de instrucţie, a fost verificată baza materială de instrucţie, documentele de planificare şi executare a instrucţiei, precum şi programul de instruire, activitatea încheindu-se cu defilarea subunităţilor.

La comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, șeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colonelul Ovidiu Conduruță, a prezentat un succint bilanţ al anului de instrucţie 2019, axat pe importanţa nivelului de instruire atins, datorat, în principal, exerciţiilor majore, naţionale şi multinaţionale la care au participat militarii diviziei.

Totodată, colonelul Ovidiu Conduruță a prezentat o primă prioritate a instrucţiei şi exerciţiilor pentru anul de instrucţie 2020, care va fi intensificarea instrucţiei în scopul ridicării nivelului stării operaţionale, prin exerciţii desfăşurate preponderent în teren, cu trageri de luptă, în sistem interarme, intercategorii şi multinaţional.

Participarea la exerciţiile „Justice Sword 20” și „Sarmis 20”, dar și celelalte evenimente de instruire majore planificate de către fiecare mare unitate și unitate, vor constitui centrul de greutate al pregătirii pentru luptă în acest an, a transmis la finalul alocuțiunii colonelul Ovidiu Conduruță. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei