Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinațional ,,Platinum Eagle 19.2"


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 11.09.2019

În data de 10 septembrie a.c., la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional ,,Platinum Eagle 19.2".

Alături de cei aproximativ 300 de militari, au fost prezenți la ceremonie șeful de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești", colonelul Marian Niculae și locțiitorul comandantului Regimentului 307 Infanterie Marină, locotenent- colonelul Marius Gheorghescu.

După intonarea imnurilor de stat a celor șase țări participante la exercițiu (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina), colonelul Marian Niculae a prezentat scopul și obiectivele exercițiului și a urat mult suces militarilor participanţi la exercițiu în activităţile de instruire ce vor urma. 

***

În perioada 09 - 20 septembrie a.c, 85 de militari din Armata României se instruiesc în comun cu peste 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, în cadrul modulului de pregătire „Platinum Eagle 19.2", parte a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force" 19.

Armata României este reprezentată la acest exercițiu de militari Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti", mai exact ai Batalionului 341 Infanterie ,,Constanţa” și militari din Batalionul 307 Infanterie Marină.

"Platinum Eagle 19.2" are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din țările participante

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei