Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Cercetașii brăileni s-au instruit împreună cu infanteriștii marini


Autor: Maior Aurel Voicu
Data publicării: 16.07.2019

În perioada 08 – 12 iulie a.c., un grup de cercetare din cadrul R.528 ISR „Vlad Ţepeş” a executat în cazarma unităţii o activitate de instruire în comun cu militari din cadrul R.307 I.M. Babadag.

Militarii ambelor unități, în echipe mixte, au exersat procedee tehnice de alpinism la stânca alpinistului şi platforma rapel, trageri de precizie în poligonul subteran al unităţii, precum și exerciții de supraviețuire în condiţii de izolare în poligonul cercetaşului – care au constat în confecţionarea de capcane, tipuri de focuri, adăposturi şi alte elemente necesare îndeplinirii misiunii în condiţii improprii.

Activitatea a fost antrenantă, multe din secvenţele de instruire având carcater de noutate pentru unii dintre militari, aceștia exprimându-și disponibilitatea executării de noi etape de instruire în comun care să abordeze şi alte categorii de pregătire, în medii diferite, pe apă şi pe uscat.

Totodată, în data de 11 iulie a.c.,  pe timpul desfăşurării activităţii menţionate, la iniţiativa Bibliotecii judeţene „Panait Istrati” din Brăila în cadrul programului judeţean „Hoinărind prin Brăila”, unitatea a fost vizitată de către 30 de elevi din comunitatea locală.

După un scurt istoric al unităţii, elevii au putut urmări câteva secvențe din instrucţia cercetaşilor. S-au prezentat ateliere privind: traiul în condiţii de izolare, armamentul individual, alpinism, antrenamentul la sol al paraşutiştilor precum şi alte secvenţe din instruirea în comun a cercetaşilor brăileni  cu infanteriştii marini.

Elevii au fost foarte impresionaţi de cele văzute, s-au schimbat impresii şi păreri iar programul s-a încheiat intr-un mod interactiv şi cu promisiunea şi deschiderea militarilor către o strânsă colaborare cu tânăra generație.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei