Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Puternici, rapizi – Gata de acțiune!


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 12.06.2019

Militarii Batalionului 288 Apărare Antiaeriană „Milcov" au desfășurat o primă secvență de instruire în cadrul exercițiului Justice Sword 2019. Primele antrenamente au vizat deplasarea tehnicii de luptă în raionul de instrucție, intrarea în dispozitiv, căutarea și descoperirea țintelor aeriene și verificarea mijloacelor de comunicații. Rachetiștii și artileriștii antiaerieni se pregătesc intens pentru exercițiile tactice când secțiile de tragere încadrate cu sistemele antiaeriene „Gepard” și „CA 94” vor asigura apărarea antiaeriană a colegilor lor infanteriști și tanchiști.

Justice Sword este un exercițiu multinațional prin care se asigură militarilor din țările participante oportunitatea de a se antrena în comun, ca o singură unitate, în baza unei multitudini de scenarii construite pentru a sprijini operația Atlantic Resolve. Exercițiul a debutat în anul 2015, unitatea desemnată pentru participare la acesta fiind Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

Operația Atlantic Resolve este condusă de US Army Europe și reprezintă o serie de exerciții multinaționale în Europa, destinate să îmbunătățească interoperabilitatea, să întărească legăturile între aliați, să contribuie la stabilitatea regională și să demonstreze atașamentul Statelor Unite ale Americii față de NATO.

Începând cu luna ianuarie a.c., unitatea destinată pentru cea de-a patra rotație în sprijinul Operației Atlantic Resolve este Brigada 1 Mecanizată din Divizia 1 Cavalerie din Statele Unite ale Americii care este staționată în Fort Hood, Texas.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei