Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Avansări în grad ale militarilor Batalionului de Protecția Forței


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 09.05.2019

De curând, mai mulți militari români au trăit momente unice în Baza Militară Kandahar. Infanteriștii gălățeni au primit noile grade cu mândrie și satisfacție profesională.

Militarii forțelor terestre române se află dislocați de aproape 3 luni în teatrul de operații Afganistan. Unii dintre aceștia se află la prima misiune, alții în schimb au experiență iar provocările unui misiuni în afara granițelor țării nu mai reprezintă o necunoscută.

Pentru caporalul clasa a III-a Viorel Iacomi, unul dintre sanitarii Batalionului 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, avansarea la gradul următor a constituit o surpriză. Caporalul Iacomi desfășoară, în prezent, a patra misiune în Afganistan împreună cu infanteriștii gălățeni. “Pentru mine acest grad înseamnă foarte mult. Simplu fapt că mă aflu astăzi într-un teatru de operații mă face să mă simt mândru de realizările mele.”

Caporalul clasa a III-a Viorel Gorovei, unul dintre radiotelegrafiștii batalionului este la treia misiune în Afganistan. Ne-a mărturisit că își dorește de mult timp să intre în corpul subofițerilor,dar până acum din diferite motive nu a putut. “Sunt mândru că am fost avansat la gradul următor în teatrul de operații. În cele două misiuni am fost apreciat cu calificativul excepțional iar asta îmi întărește convingerea că sunt bun în ceea ce fac și voi face tot posibilul să avansez în cariera militară”.

În viața fiecărui militar, avansarea în grad reprezintă un moment important. Pentru militarii români dislocați în teatrul de operații Afganistan, avansarea în grad reprezintă un moment unic, un moment pe care cu siguranță nu îl vor uita niciodată.

La activitatea prilejuită de înaintarea în grad a militarilor a participat și comandantul Combine Task Force “Dragons Saints” locotenent colonel Benedict Keith și CSM Juan Pena.

După avansare, infanteriștii gălățeni au fost felicitați de către comandantul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, locotenent colonel Ilie Melinte și maistrul militar Eduard Cristea. “Stimați camarazi vă felicit pentru modul în care vă îndepliniți misiunea și pentru reușita fiecăruia dintre voi. Cu această ocazie, vă urez sincere felicitări, putere de muncă și multe realizări în viața profesională și în cea personală. Ați muncit mult iar eforturile voastre au fost și vor fi în continuare răsplătite”, le-a transmis militarilor comandantul batalionului.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Militarii Batalionului 300 "Sfântul Andrei" se pregătesc pentru Sărbătorile de Iarnă

Intrând în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei " Galați au reușit încă o dată să înlocuiască profesionalismul,dârzenia și rigorile militare, cu spiritul civic,buna creștere si grija fața de cei nevoiași. La nivelul Garnizoanei...

Ceremonie militară la Galaţi

Ieri, la Galaţi, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă dedicată sfinţirii drapelelor de luptă ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi aşezării pietrei de temelie a viitoarei Biserici Militare cu hramul “Sfântul Mucenic...

Militarii gălățeni își cinstesc eroul!

Astăzi, în Baza Militară Kandahar, la troița închinată memoriei eroilor care și-au pierdut viața în Afganistan, militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" au desfășurat o slujbă religioasă pentru comemorarea camaradului lor, sublocotenentului (pm) Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei