Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” se instruiesc la Vâlsan


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 06.02.2019

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” au început taberele de instrucție la munte iarna, la Vâlsan. Pregătirea de specialitate din cadrul anului de instrucție are ca scop dezvoltarea capabilităților de a acționa în teren muntos împădurit, indiferent de anotimp și de condiții meteorologice.

“Tabăra de instrucție la munte, de la începutul anului de instrucție, reprezintă pentru vânătorii de munte reîntâlnirea cu muntele, iarna. Este o perioadă în care își dezvoltă abilitățile, în ceea ce privește instrucția schiului și instrucția alpină pe timp de iarnă. Acest lucru presupune marșuri și exerciții tactice în condiții vitrege.” – a precizat comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, locotenent-colonel Antonio Alexe.

„Pe timpul acestei tabere dezvoltăm tehnicile și procedurile de supraviețuire în mediul montan, desfășurăm instrucția schiului și exerciții tactice de nivel pluton. De asemenea militarii se instruiesc pentru dezvoltarea abilităților de a construi adăposturi și focuri.”  - locotenent Bogdan Ciubuc, ofițer în Biroul Operații și Instrucție al Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”.

La finalul primei săptămâni de tabără, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” au desfășurat un exercițiu demonstrativ, pentru evaluarea nivelului de pregătire a militarilor. Astfel, Plutonul 1 Vânători de Munte a primit misiunea de a executa asalt asupra unui obiectiv, cu scopul de a elibera elementele de cercetare ale batalionului, capturate anterior de inamic, în urma executării de recunoașteri.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei