Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Evaluarea statică a Batalionului Protecția Forței din Galați


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 14.12.2018

În perioada 11-12 decembrie a.c., o echipă de evaluare din Comandamentul Forțelor Întrunite a verificat, la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" din Galați, în cadrul unei evaluări statice, nivelul de pregătire a militarilor.

Evaluarea statică, efectuată timp de două zile, reprezintă etapa premergătoare verificării nivelului capacității operaționale a structurii care urmează să participe la operaţia „Resolute Support", în teatrul de operaţii Afganistan. 

În cele patru luni de pregătire intensă, infanteriștii gălățeni şi-au însuşit atribuţiile şi sarcinile pe care le vor avea de îndeplinit pe timpul misiunii. Aceștia au executat până acum o gamă largă de misiuni, antrenându-se în posturile de observare, în punctele de control trafic, prin misiuni de patrulare sau „Guardian Angel", atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, toate acestea urmând a fi executate real începând cu prima perioadă a anului 2019 în teatrul de operații Afganistan. 

Pe timpul evaluării, colonelul Paul Dumitru, şeful echipei de evaluare, a fost impresionat de capacitatea militarilor batalionului de a se integra într-un timp atât de scurt în noul colectiv, de coeziunea şi spiritul de corp, cât şi de dăruirea de care au dau dovadă pentru ca această pregătire să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

Totodată, prezent la evaluare, locțiitorul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ,,Unirea Principatelor", colonelul Traian Cornel Scurt, a apreciat pozitiv modul în care s-a desfăşurat pregătirea militarilor pentru următoarea misiunea din Afganistan, evidențiind faptul că deși fiecare misiune este diferită de alta, experiența militarilor gălățeni dobândită de-a lungul celor trei misiuni încheiate în Teatrul de operații Afganistan constituie un avantaj în îndeplinirea cu succes a misiunii. 

La finalul evaluării, Batalionul Protecția Forței a fost apreciat cu calificative maxime, fiind gata pentru următoarea etapă şi totodată ultima, evaluarea acţională, la Centrul Național de Instruire Întrunită  ,,Getica", moment care marchează finalizarea perioadei de pregătire pentru misiune.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei