Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Primire călduroasă la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ,,Sfântul Andrei”


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 12.12.2018

Vineri, 07 decembrie a.c., cei doi camarazi ai noștri, fruntașul Alexandru Vlasie și plutonierul major Cristian Onofrei care au reușit să refacă în alergare traseul urmat de Regimental 11 Dorobanți,,Siret” Galați pentru eliberarea Transilvaniei din anul 1916 in cadrul proiectului ,,Maratonul Unirii” au fost primiți cu aplauze de către întregul personal din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ,,Sfântul Andrei”.
Aceștia au fost felicitați de către comandantul batalionului, locotenent colonel Ilie Melinte, pentru inițiativa și curajul de a se înscrie în acest proiect, pentru dăruirea și camaraderia de care au dat dovadă pe toată durată Maratonului Unirii, precum și pentru promovarea valorilor și imaginii instituției militare.
În semn de apreciere a eforturilor depuse, comandantul batalionului le-a oferit celor doi militari un tablou simbolic și steagul de identificare al unității. 
Fruntașul Alexandru Vlasie din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" și plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați au alergat timp de două săptămâni pe traseul Galați, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș și Alba Iulia, în semn de respect pentru jertfa făcută de dorobanții gălățeni în anul 1916.
Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ,,Sfântul Andrei” duce mai departe tradițiile glorioase ale Regimentului 11 Dorobanți „Siret", constituit la data de 5 august 1872 în orașul Galați. Unitatea s-a făcut remarcat în toate campaniile militare în care armata română a luat parte, în perioada Războiului de Independență (1877-1878), în Războiul Balcanic (1913), în Primul Război Mondial (1916-1918), în timpul Războiului Româno-Ungar (1919), cât și în timpul celui De-al Doilea Război Mondial (1941-1945).

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei