Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vizită a studenților militari


Autor: Cătălin Carlescu
Data publicării: 18.09.2018

În data de 12.09.2018, Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la dezastre) "General Gheorghe Teleman" a fost gazda unui grup de studenţi din cadrul Facultăţii de medicină şi farmacie "Grigore T. Popa" - Iaşi şi Institutul Medico-Militar - Târgu Mureş. Acest eveniment face parte din proiectul "Şcoala de vară-2018".

În cadrul activităţii, după prezentarea unui scurt istoric al unităţii, militarii Companiei Cercetare CBRN au organizat un atelier de prezentare a tehnicii de cercetare CBRN, a echipamentelor de protecţie individuală şi câteva exemple privind determinarea unei zone de risc în urma unui atac CBRN.

Studenţii au avut ocazia de a vizita în continuare sala de tradiţii militare şi capela militară cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".
Activitatea a continuat în poligonul de apărare CBRN - Recea unde militarii Companiei Decontaminare RBC au pregătit şi prezentat un raion de decontaminare totală. Aici studenții au putut vizualiza un flux complet de decontaminare a tehnicii, terenului, personalului şi echipamentelor.
Text și Foto: Cătălin Carlescu

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei