Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Copii în vizită la Batalionul 21 Vânători de Munte


Autor: Claudiu Dogaru
Data publicării: 11.09.2018

La inițiativa și cu sprijinul Fundației “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, copiii participanți la programul “Tabăra de Vară C.T.F. Corabia - 2018, Predeal” au fost prezenți săptămâna trecută la sediul Batalionul 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi“.

Copiilor de la Casa de Tip Familial (C.T.F.) “Sfânta Elena” – Corabia, însoțiți de instructorul Geta Mitroi, le-a fost prezentat istoricul batalionului, sala tradițiilor și monumentele comemorative din incinta unității, precum și tehnica și armamentul din dotare.

Tot cu această ocazie copiii au avut ocazia de a viziona un exercițiu demonstrativ de instrucție alpină, în poligonul artificial de alpinism, aflat în incinta unității. În cadrul acestui exercițiu, militari ai Batalionului 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” din Predeal, au executat tehnici de cățărare la coardă simplă și dublă, coborâri libere și în rapel, și tehnici de traversare cu ajutorul funicularului.

La final copiii au dat dovadă de curaj când, cu ajutorul militarilor au făcut traversări pe funicular.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei