Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Militarii Detaşamentului de Apărare Antiaeriană "Liliecii Negri" s-au întors acasă.


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 13.04.2018

Joi, 12 aprilie, la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană "Piatra Craiului", a avut loc ceremonia de repatriere din Polonia a Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri".

Cei 120 de militari au fost dislocați, în perioada septembrie 2017 - martie 2018, în Polonia, ca parte a Grupului de luptă al NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia. 
La activitate au participat locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, Șeful Secției Sprijin din Comandamentul Forțelor Întrunite, colonelul Sorin Pârcălabu, reprezentantul Forțelor Terestre, locotenent-colonelul Bogdan Dumitrescu, reprezentanți ai autorităților publice locale, comandanții unităților subordonate Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" și din garnizoana Brașov, precum și familiile militarilor. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei