Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional Platinum Eagle 18.1.


Autor: Locotenent Mirela Gheorghe
Data publicării: 13.02.2018

În data de 12 februarie a.c., la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag a avut loc Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional Platinum Eagle 18.1. 
După intonarea imnurilor de stat a celor 5 state participante la exerciţiu (România, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii), comandantul exerciţiului, locotenentul- colonel Ciprian Balica, a urat participanţilor mult succes în activităţile de instruire care urmează. 
Exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 18.1. este parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 18  (BSRF 18) și se  desfășoară în perioada 12 - 16 februarie. Militarii din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii. Armata României este reprezentată de militari din Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti", Batalionul 307 Infanterie Marină şi de personal navigant din cadrul Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă". 
Platinum Eagle 18.1. are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea pregătirii militarilor din țările participante. 
În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate. 
BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei