Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" are un nou comandant


Autor: Locotenent Mirela Gheorghe
Data publicării: 02.02.2018

Azi, 1 februarie 2018, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii. Colonelul Florin-Marian Barbu a preluat comanda şi Drapelul de luptă ale marii unităţi de la generalul de brigadă Dorin Toma, care a fost promovat în cadrul Componentei Operaţionale Terestre.

La eveniment au fost prezenţi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica", general de brigadă Gheorghiţă Vlad, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor constănţene din cadrul sistemului naţional de apărare, personal din Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti".

 *** 

Colonelul Florin-Marian Barbu a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, dintre care amintim: Comandant batalion artilerie, ofiţer de stat major, şef  birou doctrine şi expertizare, şef secţie capabilităţi, şef serviciu operaţii, planificare şi capabilităţi, şef oficiu pentru operaţii şi instrucţie în cadrul comandamentului Statului Major al Forţelor Terestre. Din septembrie 2017 şi până în prezent a ocupat funcţia de locţiitor pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

Colonelul Florin-Marian Barbu a participat la misiuni în Teatrele de Operaţii la Comandamentul Coaliţiei din Irak şi Comandamentul Forţei Internaţionale pentru Asistenţă de Securitate din Afganistan.

Din pregătirea militară a colonelului Barbu amintim: Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Artilerie, Facultatea Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare, cursuri postuniversitare de dezvoltare şi perfecţionare în conducere forţe terestre şi conducere strategică la aceeaşi instituţie.

A fost decorat cu mai multe distincţii militare, printre care se numără Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României" clasa a III-a  şi clasa a II-a, Emblema de Merit „În Slujba Păcii" clasa a III-a  şi clasa a II-a.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Final de competiție la Brigada 9 Mecanizată
Continutul: 

Competiţia „Subofiţerul / Soldatul anului 2018", etapa pe brigadă, şi-a desemnat câştigătorii:La categoria „Subofiţerul anului 2018" :
Locul I - sergent Andrei Cojocaru de la Batalionul 341 Infanterie "Constanţa",Locul II - sergent Laurenţiu Păun de la Batalionul 345...

Platinum Eagle -18.2

În perioada 27 august - 8 septembrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag, judeţul Tulcea, s-a desfăşurat modulul de pregătire „Platinum Eagle-18.2", din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force -18 (BSRF-18) la care au participat aproximativ 100 de militari...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei