Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Militarii gălăţeni au ocupat podiumul competiţiei "Roza Cercetaşilor"


Autor: Plutonier-major Vasile Marin
Data publicării: 31.01.2018

În perioada 29-30 ianuarie 2018 s-a desfăşurat, în cadrul Taberei de instrucţie în teren muntos împădurit iarna „Soveja 18”, competiţia militară "Roza Cercetaşilor", etapa de iarnă, faza pe Brigada 282 Infanterie "Unirea Principatelor", activitate coordonată de către structura  de informaţii a marii unităţi.

La această activitate au participat cinci  loturi sportive, încadrate cu militari din structurile Brigăzii 282 Infanterie "Unirea Principatelor". Competiţia a fost compusă din două probe, patrulă şi ştafetă.

Proba de patrulă s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ 15 km, pe parcursul căruia s-au executat un număr de cinci probe practice: traversarea unei zone contaminate CBRN, traversarea unui curs de apă, reacţia la ambuscadă, orientarea în teren  şi acordarea primului ajutor precum şi transportul unui rănit.

Proba de ştafetă s-a desfăşurat pe un traseu de 800 m, ce a fost parcurs de loturile sportive formate din câte patru militari. Pe parcursul traseului, militarii au trebuit să rezolve trei momente tactice: să arunce grenade de exerciţiu la distanţă, şi la precizie, dar şi să aruncarea grenadelor pe fereastra unei machete.

După însumarea timpilor de la probele desfăşurate şi aplicarea penalizărilor, pe primele două locuri ale podiumului s-au clasat loturile Batalionului 300  Infanterie Mecanizată, pe ultima treaptă clasându-se Batalionul 284 Tancuri.

La finalul concursului, comandantul taberei i-a felicitat pe cercetaşii militarii, comunicându-le că spiritul de echipă de care dau dovadă îi pot face să treacă peste orice obstacol.

Îi felicităm atât pe membrii loturilor, cât și pe cei care au organizat și au făcut ca această activitate să se ridice la nivelul așteptat de competitivitate!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei