Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ofițeri cadeți francezi în stagiu de pregătire la Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"


Autor: Redacția
Data publicării: 25.01.2018

Pe parcursul lunii ianuarie Ofiţeri cadeţi din cadrul Şcolii Militare Interarme Saint-Cyr Coëtquidan din Franţa au executat un stagiu de pregătire în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte. Timp de o săptămână ofițerii cadeți s-au instruit și alături de colegii noștri vânători de munte din Predeal.

Pentru perioada de stagiu a studenților francezi am pregătit un program care include atât activități de instruire specifice vânătorilor de munte cât și activități culturale. Pentru a vedea cum instruiesc vânătorii de munte am pregătit o ședință de instrucție alpină și una de instrucția schiului. Astfel, studenții au putut exersa alături de militarii batalionului procedee de cățărare, rapele și traversări în poligonul de alpinism, iar în partea a doua a programului au desfășurat o ședință de instrucție pe schiuri. Tot în această săptămână colegii noștri francezi au participat la un ceremonial dedicat Zilei Unirii Principatelor și la un exercițiu de căutare – salvare, ne-a spus locotenentul Laszlo Florea, comandant companie în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte.

Exercițiile pe care le-am executat au fost foarte interesante și au fost anumite procedee de alpinism pe care le-am executat în premieră. Coborârile în rapel de la platforma elicopter și coborârea în stil australian(rapel cu fața înainte) ne-au testat curajul, beneficiind din plin de sprijinul colegilor noștri români. Întreg stagiul de pregătire ne-a dezvăluit o nouă cultură, am cunoscut oameni noi și ne-am făcut prieteni - ne-a declarat ofițerul cadet Thomas Bianchini.

Activitatea este înscrisă în cadrul programului comun de pregătire cu partenerul francez care a debutat în anul 2013.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei