Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Deschiderea anului de instrucţie 2018 la structurile din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”


Autor: Locotenent-colonel Vasile Roman
Data publicării: 09.01.2018

În data de 08 ianuarie, la nivelul unităţilor din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-au desfăşurat ceremonii militare ce au marcat deschiderea anului de instrucţie 2018.
Comandantul diviziei generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, împreună cu generalul de brigadă Claudiu-Mihail Sava, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, au participat la activitățile din garnizoana Galaţi.

În mesajul transmis militarilor, cu această ocazie, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a precizat: „ se încheie un an de instrucţie cu activităţi complexe în care am fost implicaţi cu toţii într-un efort comun pentru îndeplinirea obiectivelor asumate, iar la final putem afirma că toate structurile Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi-au făcut pe deplin datoria... În anul ce urmează trebuie să folosim cu eficienţă resursele alocate şi să optimizăm activităţile planificate pentru a ne putea îndeplini obiectivele de performanţă”.

La ceremonia de deschidere a anului de instrucţie, în garnizoana Focşani, locţiitorul comandantului brigăzii, colonelul Cornel-Traian Scurt, a declarat, că: „anul de instrucţie 2018 reprezintă o nouă etapă în consolidarea pregătirii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” ca structură interoperabilă, flexibilă, mobilă şi dislocabilă, în care vom pune accent pe executarea instrucţiei şi exerciţiilor interarme şi întrunit, în cooperare cu structuri care acţionează în sprijin dar şi cu militari din ţările membre NATO şi ţări partenere dar vrem să fim permanent în măsură să acţionăm în sprijinul populaţiei civile din zona de responsabilitate în caz de urgenţe civile”.
Anul 2018 reprezintă pentru militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” o nouă etapă în consolidarea pregătirii pentru realizarea capabilităţilor militare pentru a fi în măsură să îndeplinim misiunile şi sarcinile la cei mai înalţi parametri de calitate şi eficienţă.
Succes în noul an de instrucţie!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei