Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Misiunile CIMIC - conexiunea la viaţa reală din Afganistan


Autor: Plutonier-major Oana Ieșan
Data publicării: 14.09.2017

Aflați în mijlocul populației afgane, militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts”, nu pot neglija un aspect, poate mai important decât toate credinţele lor dinaintea momentului în care au ajuns în Afganistan, cultura. Mult diferită de cea pe care noi o cunoaștem, cultura afgană se diferențiază prin obiceiuri, tradiţii și religie și trebuie bine înțeleasă de militarii români. Grupate, aceste concepte se reflectă într-un element de bază al societăţii afgane și anume, respectul.

Prin urmare, arătăm respect şi suntem asimilați uşor, sporim încrederea populației în Forțele de Coaliție și ne îndeplinim obiectivele.

Chiar dacă misiunea NATO Resolute Support, la care iau parte militarii noștri, este una militară, va exista întotdeauna o componentă umanitară a prezenței Coaliției în Afganistan, concretizată prin așa-numitele acțiuni de cooperare civil-militare.

Misiunile CIMIC, în localităţile din aria de operaţii a batalionului, realizează conexiunea la viaţa reală din Afganistan.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei