Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

“Agile Spirit 17” se apropie de sfârșit!


Autor: Locotenent Mirela Gheorghe
Data publicării: 12.09.2017

În perioada 1-15 septembrie, un detașament de 45 de militari aparținând Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” participă la exercițiul multinațional “Agile Spirit 17”, în Georgia.

De-a lungul a două săptămâni, militarii români se instruiesc alături de peste 1200 de militari din Armenia, Bulgaria, Georgia, Letonia, Statele Unite ale Americi și Ucraina.

După desfășurarea ceremoniei de deschidere a exercițiului, militarii au urmat un program intens de pregătire, în două locații din Georgia: Akhaltsikhe și Poligonul Orpholo.

 Luni, 11 septembrie, în Poligonul Orpholo, a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori la care a fost prezent comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad și locțiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”, colonelul Alexandru Jugaru.

Exerciţiul este organizat în cadrul „Black Sea Rotational Force 17” (BSRF – 17) şi are ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate în cadrul operaţiilor întrunite şi multinaţionale. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei