Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Victimele atentatului terorist din 11 septembrie 2001 comemorate în baza militară din Kandahar


Autor: Locotenent-colonel Toni Ene
Data publicării: 11.09.2017

Pe 11 septembrie 2001, întreaga lume privea înspăimântată către New York, unde extremiști în misiuni sinucigașe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York și a sediului Pentagonului, lângă Washington.

Anul acesta, americanii comemorează 16 ani de la cele mai grave atacuri teroriste din istorie, soldate cu aproape 3.000 de morți, printre care şi cetăţeni străini din 90 de ţări. Patru dintre aceştia erau români.

În baza militară din Kandahar, unde de la începutul lunii august îşi desfăşoara misiunile şi Batalionul de Infaterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts” din Focşani, militarii americani care acţionează în cadrul misiunii NATO Ressolute Support au organizat o ceremonie de comemorare a victimelor acestui atentat. Le-am fost alături prin comandantul batalionului, locotenent-colonelul Cristinel Colibaba şi subofiţerul de comandă, plutonier adjutant principal Cristinel Sava, exprimându-ne compasiunea faţă de greaua pierdere suferită acum 16 ani.

Concomitent cu desfăşurarea acestei comemorari, militarii români din cadrul Plutonului 2 din Compania Desert Eagles, la întoarcerea din  misiune, au ţinut un moment de reculegere la troiţa ridicată în memoria victimelor atentatului sângeros din 11 septembrie....

Dumnezeu să odihnească sufletele acestor victime nevinovate...

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei