Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Activități în Baza Militară Kandahar


Autor: Plutonier-major Oana Ieșan
Data publicării: 07.09.2017

În această săptămână, militarii români din cadrul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts” au executat peste 70 de misiuni îmbarcate și debarcate, în comun cu Forțele Naționale de Securitate și Apărare Afgane și Forțele de Coaliție.

Dincolo de misiunile executate de inimile neînfricate, printre evenimentele principale ale acestei săptămâni, desfăşurate în Baza Militară Kandahar, se numără ceremonia de predare a autorității la TAAC (Train, Advice&Assist Command) South, structură în cadrul căreia acționează și militarii români cu echipe de consiliere ce asigură asistența și integrarea structurilor afgane, atât militare cât și guvernamentale, în vederea preluării responsabilităților în teritoriu.

 Tot în această perioadă, militarii rotației a șase a Elementului Național de Sprijin au preluat responsabilitățile în teatrul de operații Afganistan, iar cei care pleacă acum acasă au putut raporta cu mândrie că și-au îndeplinit misiunea. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei