Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Exerciţiul multinaţional „Agile Spirit 17”


Autor: Locotenent Mirela Gheorghe
Data publicării: 04.09.2017

Un detaşament format din 45 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Batalionului 911 Infanterie "Capidava" / Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti" participă, în perioada 1 - 15 septembrie, la exerciţiul multinaţional Agile Spirit 17, în Georgia.

Ceremonia de deschidere a exercițiului a avut loc duminică, 3 septembrie, în Poligonul Orpholo din Georgia, în prezența Ministrului Apărării Naționale al Georgiei.

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii români se vor instrui în comun cu 200 de militari din  șase state NATO sau partenere: Georgia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Bulgaria, Letonia şi Armenia.

Obiectivele principale ale exerciţiului sunt: creşterea interoperabilităţii între forţele participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea profesionalismului militarilor.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei