Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Exerciţiu de urgenţe civile în Bucegi


Autor: Căpitan Florin Ciontea
Data publicării: 16.06.2017
Echipa de căutare-salvare a Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, a participat în data de 15 iunie 2017, în zona Munţilor Bucegi, la exerciţiul internaţional " Antrenarea cadrelor din Garda Naţională Ucraineană în domeniul intervenţiei montane" organizat de către "Centrul de perfecţionare a pregătirii cadrelor jandarmi montan Sinaia".

Cei 12 militari din compunerea echipei căutare - salvare a Batalionului 21 Vânători de Munte sunt pregătiţi pentru a acţiona în misiuni specifice în teren muntos în orice anotimp. În dotarea echipei de căutare - salvare se regăsesc materiale de alpinism un UTV şi un snowmobil.

Pe timpul exerciţiului au fost verificate modul de aplicare a procedurilor privind cooperarea echipei militare de căutare - salvare cu structuri ale M.A.I. pentru acţiuni în situaţii de urgenţă în scopul salvării de vieţi omeneşti.

Acest gen de exerciţii de urgenţe civile sunt uzuale pentru echipele de căutare – salvare ce aparţin celor două ministere, acestea fiind pregătite să intervină într-un interval foarte scurt de timp de la primirea misiunii.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei