Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Program complex de pregătire pentru teatrul de operații


Autor: Locotenent-colonel Toni Ene
Data publicării: 25.05.2017

Programul de pregătire a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a continuat şi va continua cu aceeaşi abnegaţie, dăruire şi profesionalism.

În această perioadă a fost verificat, în mediu contaminat, noul model de mască contra gazelor intrată în acest an în dotarea batalionului, model care va fi folosit de către militari şi în teatrul de operaţii din Afganistan.

Totodată, a fost analizat, pe baza înregistrărilor video efectuate de către echipa combat camera a detaşamentului, modul în care comandanţii de microstrucuri au interacţionat în cadrul unui exerciţiu de tip Securizare SHURA (activitate care presupune o întâlnire între forţele de Coaliţie, forţele de securitate şi apărare afgane şi liderii din district, în cadrul căreia se discută probleme de securitate din zonă), cu lideri reprezentativi ai comunităţilor afgane şi modul de reacţie a militarilor în cazul producerii unor incidente posibile.

Programul de instrucţie din această perioadă s-a încheiat cu şedinţele de tragere specifice, efectuate după executarea deplasării şi rezolvarea unor situaţii tactice, precum şi cu exerciţiile de conducere pe timp de noapte, unde a fost verificată fiabilitatea aparatelor de vedere pe timp de noapte, atât de necesare ducerii acţiunilor militare în condiții de vizibilitate redusă, în cadrul câmpului de luptă modern.

Orice act instructiv performant impune şi tinde spre o formă optimală de organizare. Din perspectivă sistemică este necesar să se aibă în vedere că instruirea forţelor trebuie planificată coerent şi riguros, desfăşurată cu competenţă şi realism, precum şi evaluată în raport cu standardele de performanţă stabilite, cât mai obiectiv -ne-a declarat locțiitorul comandantului batalionului, locotenent-colonelul Gabriel Vrabie.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Spiritul sărbătorilor de iarnă resimțit și în Afganistan

Departe de casă, cu dorul de familie și prieteni în suflet, militarii români dislocați în Afganistan se pregătesc pentru a primi sărbătorilor de iarnă, așa cum se cuvine.
Încă de la începutul lunii decembrie, Rechinii Albi aflați în a patra lună de misiune în...

Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei din Focşani – etapa finală a pregătirii pentru misiunea din Afganistan

Militarii din cadrul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au plecat către Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre de la Cincu, locul unde în perioada 20-30 iunie se va desfăşura Exerciţiul de Repetare a Misiunii, ultima etapă de pregătire, înainte de...

Militarii focșăneni din Batalionul de Infanterie Protecția Forței la primele misiuni în Kandahar

Afghanistan - nisip, furtuni de nisip, apusuri şi răsărituri ALTFEL, oameni sărăci, mult cenuşiu contrastând cu haine multicolore... e o altă lume şi cu siguranţă nu e destinaţie de vacanţă şi asta ştiu şi militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts” din Focşani care...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei