Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Intervențiile militarilor Diviziei 2 Infanterie "Getica" pentru ajutorarea populației afectate de viscol și ninsori


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 09.01.2017

Efective şi tehnică militară din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica" au intervenit, în perioada 06-09 ianuarie 2017, prin acţiuni de ajutorare a populaţiei afectate de ninsori pe raza judeţului Buzău, la solicitarea autorităţilor publice locale.
La sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica" a fost instituită o grupă de răspuns care a dispus măsuri de monitorizare a situaţiei meteo şi pentru pregătirea mijloacelor specifice de intervenţie din garnizoanele de responsabilitate.
La nivelul marilor unităţi şi unităţi subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica" comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica" general-maior dr. Petrică Lucian Foca a monitorizat toate acțiunile militarilor și a dispus constituirea detaşamentelor care să fie în măsură să acţioneze în timpul cel mai scurt, la solicitarea autorităţilor, în sprijinul populaţiei afectate de viscol şi ninsori abundente.
Vineri, 6 ianuarie, aproximativ 100 de militari din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești" din judeţul Constanţa au participat la nouă intervenţii în acest judeţ pentru salvarea persoanelor blocate între localităţi, evacuare medicală a bolnavilor, degajarea căilor de acces şi deblocarea maşinilor înzăpezite.
Militarii au acționat cu tehnică auto de mare putere, autocamioane 6x6, autotrailere şi şenilate.
Intervențiile militarilor din cadrul Regimentului 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani", s-au desfășurat vineri de dimineața până noaptea, în zonele care au fost afectate de viscol și de căderile masive de zăpadă, de pe raza județului Constanța.
Duminică, 8 ianuarie, 31 de militari de la Brigada 10 Geniu şi Regimentul 528 Identificare Supraveghere şi Recunoaştere au acționat cu şase mijloace tehnice în judeţul Brăila pentru deblocarea căilor de acces din localitatea Chişcani şi sprijinirea echipelor de la Enel pentru refacerea sistemului electric din localităţile Ianca, Movila Banului şi Însurăţei.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei