Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Spiritul sărbătorilor de iarnă resimțit și în Afganistan


Autor: Locotenent Mirela Gheorghe
Data publicării: 19.12.2016

Departe de casă, cu dorul de familie și prieteni în suflet, militarii români dislocați în Afganistan se pregătesc pentru a primi sărbătorilor de iarnă, așa cum se cuvine.

Încă de la începutul lunii decembrie, Rechinii Albi aflați în a patra lună de misiune în Teatrul de Operații Afganistan, și-au deschis sufletul pentru a primi puțin din magia sărbătorilor de iarnă. De ziua Sfântului Nicolae, câțiva dintre aceștia au fost surprinși cu gânduri frumoase de acasă, cuprinse în scrisori emoționante de la cei dragi. La primirea acestora, militarii s-au bucurat și au resimțit mai ușor dorul de familie și de prietenii de acasă.
La sfârșitul unei zile de misiune, militarii români participă, ori de câte ori pot, la slujbele organizate la Capela Militară din bază, unde primesc binecuvântare și se roagă pentru cei dragi.
Preotul batalionului, maiorul Dragoș Ciobanu ne mărturisește, ne străduim ca prin osteneala noastră liturgică să împărtășim și să binecuvântăm pe militarii batalionului, aducându-l pe Dumnezeu asupra sufletelor lor și în sufletele lor, neuitând niciodată că militarul are nevoie și de Dumnezeu aici, în Teatrul de Operații Afganistan. Militarii vin la capelă, participă la Sfintele Liturghii, se închină, cer sfaturi, cer povață, și cel mai important este că, aceștia cer binecuvântarea lui Dumnezeu, ca întotdeauna Dumnezeu să fie cu dânșii, pe timpul activităților pe care le au de desfășurat, pe timpul misiunilor, pentru ca odată cu trecerea timpului să se întoarcă sănătoși și cu bine, la familiile care îi așteaptă acasă.
Prezent în viaţa militarilor, rostind zi de zi o rugăciune de binecuvântare pentru cei care urmează să plece în misiuni în arie, preotul a creat cu militarii batalionului o legătură specială. Prezența acestuia în mijlocul luptătorilor este foarte importantă. O simplă binecuvântare sau o miruire face ca militarii Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței Rechinii Albi să se simtă împliniți spiritual și să capete liniște sufletească.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în micuța Capelă Militară din Baza Militară Kandahar se ascultă și se fredonează colinde. O ce veste minunată, La Bethleem sau Sus la Poarta Raiului sunt câteva versuri care înalță sufletele militarilor români aflați la peste 4000 de kilometri depărtare de casă.
Depărtarea de casă, dorul de familie și prieteni, dar și pericolul care-i înconjoară, îi fac pe militarii români dislocați în Afganistan să fie mai uniți, mai credincioși dar și mai aproape de Dumnezeu.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Program complex de pregătire pentru teatrul de operații

Programul de pregătire a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a continuat şi va continua cu aceeaşi abnegaţie, dăruire şi profesionalism.În această perioadă a fost verificat, în mediu contaminat, noul model de mască contra gazelor intrată în acest an în dotarea batalionului, model care va...

Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei din Focşani – etapa finală a pregătirii pentru misiunea din Afganistan

Militarii din cadrul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au plecat către Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre de la Cincu, locul unde în perioada 20-30 iunie se va desfăşura Exerciţiul de Repetare a Misiunii, ultima etapă de pregătire, înainte de...

Militarii focșăneni din Batalionul de Infanterie Protecția Forței la primele misiuni în Kandahar

Afghanistan - nisip, furtuni de nisip, apusuri şi răsărituri ALTFEL, oameni sărăci, mult cenuşiu contrastând cu haine multicolore... e o altă lume şi cu siguranţă nu e destinaţie de vacanţă şi asta ştiu şi militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts” din Focşani care...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei